FÖRBERED ELEVERNA FÖR DET VÄRSTA

– EN LEKTION I KRISBEREDSKAP

Hesa Fredrik har som uppgift är förbereda oss på obehagliga händelser. Det är inget som någon längtar efter men ändå vet vi att vi kommer att drabbas av katastrofer. Vid alla katastrofer finns det all anledning att vara förberedd på det värsta. Därför har vi tagit fram ett utbildningsmaterial för skolan.

Epidemier, stora bränder, stormar, översvämningar är bara några exempel på katastrofer som är granska troliga i Kronoberg. Zombieattacker och anfall av utomjordingar är mycket mindre troliga, men det är ändå något som barn och unga ofta är nyfikna på.

Att lära unga att hantera kriser är också ett bra sätt att nå deras föräldrar med budskap som kan rädda liv.

Du som lärare kan under en lektion använda detta material för att förbereda dina elever på vad vi själva kan göra för att lindra skadorna av små och stora katastrofer.

Det behöver inte ta mycket mer än fem minuter att förbereda en lektion med hjälp den här handledningen.

Om utbildningsmaterialet

Utbildningsmaterialet är uppbyggt i sex olika steg och är anpassat för en lektion. Materialet är gjort med tanke på att skapa diskussion i klassen. Materialet består av en introduktionsfilm, bildspel och frågeställningar att diskutera kring samt uppgifter för eleverna. Läs mer under Lektionens sex steg. Vi erbjuder också möjligheter till fördjupning.

Flera ämnen

Detta skulle kunna vara en lektion i flera ämnen: hem- och konsumentkunskap, samhällskunskap och teknik till exempel. Välj själv!

Skriv en kommentar

Vad är 3 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
Viktigt! För att lämna en kommentar, måste du skriva svaret på frågan (så vi vet att du är en människa) :-)