Försiktige Filip

 

Filip är inte bara försiktig. Han är ofta riktigt rädd för att något obehagligt ska hända. Han undviker att gå ut när det regnar och snöar och skulle aldrig komma på tanken att vistas utomhus i en storm.

I Filips garderob finns det kläder för alla väder. Han har övertalat sina föräldrar att lägga ner en mindre förmögenhet på vindtäta jackor, specialstövlar, våtdräkt och specialsydda underkläder i goretex.

Filip har sett alla katastroffilmer och tror att de faktiskt kan bli verklighet. Han har till och med läst allt som går att läsa om vad som händer om kriget kommer.

Försiktighet utmärker Filip som cyklist. För att inte orsaka en olycka stiger han alltid av cykeln och leder den vid övergångsställen. Han har två kabellås, ett där han låser fast bakhjulet i ramen och ett där han låser fast ramen i någon stabil stolpe.

Filips pappa är lik Filip. Trots att familjen bor i en villa i stan har han en dieselmotor som kan producera el i garaget om det blir elavbrott. I matkällaren har familjen konserver som skulle räcka till en tre månaders belägring, torrmjölk och massor av knäckebröd.

Försiktige Filip har gjort långa checklistor för att reglera allt som familjen ska tänka på vid kriser.

Skriv en kommentar

Vad är 14 + 8 ?
Please leave these two fields as-is:
Viktigt! För att lämna en kommentar, måste du skriva svaret på frågan (så vi vet att du är en människa) :-)