KATASTROFER OCH KRISER I KRONOBERG

BRÄNDER, STORMAR OCH SMITTAD MAT HOTAR DIN SÄKERHET

Katastrofer – det är väl något som inträffar långt bort från det idylliska Kronoberg? Nej, det finns många små och stora risker även här. Det finns faror som är lätta att förutse och de mest oväntade.

För att kunna vara förberedd för alla tänkbara händelser är det bra om du tar reda på riskerna. Här är en lista över stora katastrofer och vardagskriser som kan drabba oss.

Titta också på de här hemsidorna:
www.dinsakerhet.se 
www.krisinformation.se

  1. P 2

   Som gammal soldat måste jag säga att den här sidan hade behövt ses över ordentligt och sedan spridas bättre om den ska fylla sitt syfte.
   För att nämna några förbättringspunkter:
   Krig finns inte med överhuvudtaget och istället fått ge plats åt saker som får hela hemsidan att framstå som direkt oseriöst. Kriget finns alltid som hot, så länge det finns människor finns det krig.

   På delen om terrorattentat uppmanas Svensson att bemöta extrema åsikter. Detta framstår som totalt olämpligt för mig. Om du tror eller misstänker att någon kommer begå ett terroratentat, ring polisen! Om du är orolig för att utsättas för ett attentat, undvik folkmassor och andra potentiella mål.

   Jag har heller inte kunnat hitta någon uppmaning till människor att organisera sig. Det är mycket möjligt att jag har missat detta och ber i så fall om ursäkt.
   Det finns en uppsjö av organisationer att engagera sig i om man vill stötta samhället. Alltifrån Hemvärnet och andra försvarsorganisationer till räddningstjänst och dylikt.

   Tack för mig!

 • Lasse 3

  Krislistan i PDF är bra, men de kommuner som ni angivit är inte relevanta för alla. Det vore bättre med streckade rader på samma sätt som vid familjens telefonnummer

  1. ronny Post author4

   Hej Lasse! Eftersom det här webbplatsen i första hand är riktad mot invånarna i Kronobergs län finns länets kommuner listade. Vi ska fundera på att lägga ut en pdf utan specifika kommuner på. Hälsningar Hesa Fredrik

Skriv en kommentar

Vad är 7 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
Viktigt! För att lämna en kommentar, måste du skriva svaret på frågan (så vi vet att du är en människa) :-)